FAQs

  • Vanaf wanneer je kan starten, hangt af van je herstel.
    In het algemeen raad ik aan om eerst je controle bij de gynaecoloog af te wachten (meestal rond 6 weken na de bevalling). Bij een keizersnede is dat vaak iets langer.

    Wat ik ook sterk aanraad, is een check-up bij een bekkenbodemtherapeut. Die geeft mij waardevolle info over hoe je bekkenbodem eraan toe is, en of we tijdens de training meer moeten focussen op inspannen of juist ontspannen. Zo kan ik je nog gerichter begeleiden.

    Heb je geen idee hoe er aan te beginnen? Dan kan je bij mij het Core Restore programma volgen. Dit is een specifiek programma van 5 sessies dat je vanaf 6 weken postpartum kan volgen en de ideale start is naar een volledig en gezond herstel. Momenteel is dit programma enkel via personal training te volgen.

    Maar wist je dat je in die eerste 6 weken ook al voorzichtig kan starten met herstel?
    In mijn gratis herstelplan vind je eenvoudige oefeningen die je al meteen na de bevalling kan doen. Denk aan ademhaling, connectie maken met je core, en zachte mobilisatie. Het is een mooie eerste stap richting veilig terug bewegen.

    Zodra je groen licht krijgt van je arts, ben je welkom voor personal training. We bouwen alles rustig op, volledig op jouw tempo.

    Twijfel je of het al een goed moment is? Stuur me gerust een berichtje – ik denk graag met je mee!

    Het herstelplan kan je hier downloaden.

  • Absoluut! Elke dag is een goeie dag om te beginnen met sporten. Zwanger zijn is juist een mooi moment om in beweging te komen. Als je voor je zwangerschap weinig actief was, bouwen we de intensiteit, duur en frequentie rustig op. Stap voor stap kan je ook nu nog veel vooruitgang boeken in zowel conditie als kracht.

  • Elke training pas ik helemaal aan aan jouw behoeften en wat jij leuk vindt. Ik volg daarbij een vaste structuur: we beginnen met stretch- en mobiliteitsoefeningen, waarbij we ook de ademhaling meenemen.

    Daarna activeren we de core, zodat je lichaam klaar is voor het meest intense deel van de workout. Voor die kern van de training gebruik ik verschillende methodes en structuren, waardoor elke sessie afwisselend blijft. We ronden af met cooling-down oefeningen en een moment van ontspanning.

    Meer info vind je op de personal training pagina.

  • Ja, zelfs met bekkenpijn zijn er veilige manieren om te blijven bewegen! Meer zelfs: met bekkenpijn blijft het belangrijk om in beweging te blijven.
    We kiezen samen oefeningen die je sterker en soepeler maken zonder je bekken extra te belasten. Daarbij laten we andere oefeningen juist weg om de bekkenpijn te verminderen en je zo comfortabel mogelijk te laten trainen.

  • Ja, het is een mythe dat je deze niet meer mag trainen tijdens de zwangerschap. Het is zelfs heel belangrijk aangezien je buikspieren onderdeel zijn van je spierkorset. Het wordt wel afgeraden om je rechte buikspieren geïsoleerd te trainen.

    Concreet: vermijd beter sit-ups, crunches, planks... Er bestaat voor elke oefening een veiliger alternatief!

  • Ja zeker! De reden waarom ik de term ‘recent bevallen’ vaak gebruik, is omdat ik geen high-impact oefeningen in mijn trainingen integreer (tenzij dit net nodig is binnen jouw traject). Een springtouw ga je hier bijvoorbeeld niet snel vinden.

    Laat je dus zeker niet tegenhouden mocht je al langer mama zijn, maar toch nood hebben aan persoonlijke begeleiding of zin hebben in een groepsles!

  • Neen, zeker niet!
    Je kan bij mij personal training volgen als je zwanger bent, heel recent bevallen, of als je al langer mama bent, maar je geen idee hebt hoe je nu best begint te sporten.

    Voor alle fases in het mama-zijn heb ik aangepaste trainingen die ik dan uiteraard ook nog aanpas naar jou noden en klachten, indien die er zouden zijn.

    Meer info vind je op de personal training pagina.

  • Dan kan je mij die vraag altijd sturen via hallo@studiomoer.be, vul het contactformulier in of stuur mij een bericht via Instagram of Whatsapp.

    Genoeg opties om jouw vraag te beantwoorden ;)